Om oss

Praktiskt Ledarskap 101 ägs och drivs av Icon Business Media AB, ett systerbolag till Confex AB, som sedan 1997 är Sveriges och Norges ledande kurs- och konferensarrangör. Plattformen publicerar innehåll med syftet att säkra livslångt lärande för alla som har en ledande roll i sin organisation. Innehållet distribueras sedan genom veckobrev till ca. 5000 anställda inom denna målgrupp.

En plattform för livslångt lärande

Confex har under många år satt upp och arrangerat olika ledarskapskurs. Populära kurser är Ny som chef, Konflikthantering för ledare, Kommunikativt ledarskap och Förhandlingsteknik. Se alla kurser här.

Etableringen av denna plattformen är ett nytt kapitel i vårt arbete med att bygga kompetens för svenskt arbetsliv. Syftet är att stärka dig i din roll ytterligare genom att erbjuda – under hela året – relevant och intressant innehåll inom de olika temaområden som kurserna omfattar. Det innebär att du kommer att kunna läsa artiklar, delta i webinarer, se föreläsningar, få förslag på intressanta kurser för kompetensutveckling m.m. Vi arbetar även med att utveckla attraktiva nätverk – både fysiska och digitala – så att du förutom att lära dig mer ska kunna dela erfarenheter och utöka ditt personliga nätverk. Denna plattformen är en förlängning av kurserna och tillsammans utgör dessa två en unik arena för livslångt lärande.

Även om plattformen är en del av de kurser vi arrangerar i lederskap, är deltagande i kurserna inget krav. Alla som har en ledande roll i sin organisation är välkomna att prenumerera på plattformen!

Plattformen följer i fotspåren av två andra populära lärande portaler vi har: Att leda andra utan att vara chef i Sverige og Kundeservicenytt i Norge. Under 2022 vill vi etablera ytterligare fem kompetensplattformar i varje land.

Sven Øvergaard, VD för Icon Business Media AB och medgrundare av Confex AB

Vi kommer att hålla dig uppdaterad

Denna kompetensplattformen, som är den första i sitt slag inom detta område i Sverige, har ett starkt redaktionellt fokus. Portalen är inte etablerat för att sälja fler ledarskapskurser utan på ett spännande och lärorikt sätt ge våra läsare och prenumeranter mer kompetens. Antingen du är ny i rollen, önskar ledarutveckling, leder team på distans eller jobbar som projektledare för större eller mindre projekt. Det övergripande målet är att göra våra läsare mer strukturerade, effektiva och ge dem kompetens som gör dem ovärderliga för deras organisation.

Genom att prenumerera på plattformen kommer du att få veckobrev med en mix av relevanta artiklar, tips, inbjudningar till webbseminarier, onlinekurser och mycket mer.

Allt är inte på plats nu i början, men tillsammans med den redaktion som ska inrättas kommer vi att vara den ledande mötesplatsen för livslångt lärande inom området.

Vår nisch är att skapa relevant innehåll om specifika arbetsuppgifter och utmaningar som varje anställd eller chef möter i vardagen. Genom att leverera detta innehåll via e-post varje vecka, bidrar vi till livslångt lärande inom området

Sven Øvergaard

Drift- och redaktionsansvar

Icon Business Media AB (Confex’ systerbolag) har drift- och redaktionsansvar för Praktiskt Ledarskap 101. Detta så att Confex kan koncentrera sig på sitt kärnområde; att utveckla kvalitetssäkrade, effektiva och verklighetsbaserade kurser för den svenska arbetsmarknaden.